Skip to main content

Ledenblog

Generale Herdenkingsconcert

Generale mei 2023Maandagavond 1 mei hielden we de Generale Repetitie in de Grote Kerk voor het aanstaande Herdenkingsconcert . Zo klonken nu de klanken samen van het koor en de orgelmuziek door Henk van Zonneveld met de fraaie sopraanstem van Arleen van Wijland. Op 4 mei zullen we  voor het publiek de prachtige muziek van Mendelssohn ten gehore brengen in de sfeer van de dodenherdenking en met de hoop op vrede.

De banner hangt

Nico met bannerNico Verbeek en Christien Schut hebben de banner voor het Herdenkingsconcert opgehangen bij de Grote Kerk. Dus alle bezoekers van het centrum van Hilversum worden nu opmerkzaam gemaakt op ons Herdenkingsconcert in deze kerk.

Algemene LedenVergadering 2023

DSC 1622 w1200
Maandagavond 27 maart hielden we onze Algemene LedenVergadering onder leiding van de voorzitter Alex Commandeur. De secretaris Eveline de Wijs had er op de haar bekende zorgvuldige wijze voor gezorgd dat alle benodigde stukken beschikbaar waren.

Productief Koorberaad

koorberaad HettyZaterdagmiddag 4 maart hielden we een koorberaad over de toekomst van ons Toonkunstkoor. We bogen ons over vragen als hoe we ons ledenbestand kunnen verjongen en wat we kunnen betekenen voor Hilversum als ons dorp 600 jaar bestaat in 2024. 

Koorberaad 4 maart

annagebouw_1.jpgZaterdagmiddag 4 maart houden we als Toonkunstkoor Hilversum een koorberaad. Om 14.00 uur zijn alle leden welkom in het Annagebouw achter de Sint Vituskerk. We gaan praten over hoe we met het koor de toekomst in willen gaan. Ook op deze middag gaan we voor kwaliteit én gezelligheid, het motto van ons koor.

Repetitie met surprises

Bert 25 jaar lidOp 5 december kun je bij een koorrepetitie natuurlijk allerlei verrassingen verwachten. Bert Snoeck werd verrast met een bloemetje voor zijn 25-jarig lidmaatschap van het koor.

Franciscus op de koordag

Franciscus koordagOnder het toeziend oog van Franciscus van Assisi zingen wij het Zonnelied dat hij schreef: Il Cantico del Sole, inmiddels getoonzet door onze dirigent Nico Hovius. Ook de Krönungsmesse van Mozart passeerde op deze warme zaterdag de revue, zodat

Koordag 29 oktober

koordag AnnagebouwZaterdag 29 oktober staan we vanaf 10 uur weer klaar in het Annagebouw aan de Emmastraat voor onze koordag. We repeteren de Krönungsmesse van Mozart en Il Cantico del Sole van onze dirigent Nico Hovius. Voor drinken wordt gezorgd, maar neem wel je lunchpakket mee en misschien iets lekkers voor bij de koffie.

 

Lustrumviering in Loosdrecht

DSC 0268
Zaterdag 10 september vierden we als Toonkunstkoor Hilversum met een feestelijke bijeenkomst het 140-jarig bestaan. In de kerk van Loosdrecht kregen we een swingende workshop onder leiding van Christoph Mac-Carty, die ons liet zingen zoals we nog nooit gezongen hebben. In het Honk was inmiddels een heerlijke High Tea klaargezet en na het praatje van de voorzitter Alex Commandeur proostten we op ons lustrum.

Bekijk de feestelijke video op de videopagina.  Veel foto's in het fotoalbum.

Feestelijke workshop 10 september

2021 08 12 Kerk 001Op zaterdag 10 september hebben we een workshop georganiseerd vanwege het 140 jarig jubileum van ons Toonkunstkoor.  Christoph Mac-Carty zal de workshop geven.

Hij is dirigent van Dekoor, een studentenkoor in Utrecht, en hij komt voort uit de jazz met een grote affiniteit tot klassieke muziek en gospel.

Zijn missie is mensen zich vrij te laten voelen bij het zingen.

Als je wilt weten hoe hij werkt, zoek hem op op Google en Facebook,  wij als lustrumcommissie zijn razend enthousiast.

De workshop vindt plaats op 10 september in Oud Loosdrecht in het gebouw van de Nederlands Gereformeerde kerk. Adres: Oud- Loosdrechtsedijk 124.

De ontvangst voor alle koorleden is vanaf 13.00 uur, de workshop begint om half twee met een pauze om kwart voor drie.

Na het einde van de workshop om vier uur beginnen we aan een feestelijke high tea die eindigt rond half zes.

Hetty Hagens