AFGELAST

Aankomend Concert

20 november

Najaarsconcert

Samen met de Hilversumse Orkest Vereniging

Kaarten bestellen

Voor de betaalde concerten kunt u online kaarten bestellen. Betalen kan met iDeal. De toegangsbewijzen worden per mail verstuurd.

  • Aanvang

    20.00 uur

  • Locatie

    MCO - Hilversum
    Heuvellaan 33, Hilversum

Uitgevoerd wordt:

HOV: L. v. Beethoven, Ouverture Coriolanus
TKKH: F. Mendelssohn, Hör mein bitten
HOV: R. Strauss, Serenade voor blazers in Es
 Pauze
HOV en TKKH: A. Vivaldi, Gloria

Toegangskaarten €20,- en < 18 jaar €10,-

Dirigenten:
Nico Philipp Hovius
Paul van der Reijden

Organist: Henk van Zonneveld
Sopraan:  Arleen van Wijland
Alt:            Anne-Marieke Evers

De Hilversumse Orkestvereniging (HOV) en het Toonkunstkoor Hilversum geven zaterdag 20 november een gezamenlijk concert in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) aan de Heuvellaan 33 in Hilversum. De aanvang van het concert is om 20.00 uur.

De HOV en het Toonkunstkoor Hilversum zijn twee verenigingen die reeds zeer lange tijd deel uitmaken van het amateur koor- en orkestleven in Hilversum.

De HOV, opgericht op 18 september 1931, viert dit jaar haar 90 jarig jubileum. Toonkunstkoor Hilversum hoopt in 2022 haar 140 jarig bestaan te vieren.

De lange en moeilijke maanden waarin er door de corona niet gerepeteerd en gemusiceerd kon worden, betekenden een unicum in het bestaan van beide verenigingen. Daarom is het in dit jubileumjaar van de HOV extra feestelijk dit concert gezamenlijk te kunnen geven.

De HOV, gedirigeerd door Paul van der Reijden begint deze avond met de “Ouverture Coriolanus” van Ludwig van Beethoven en “Serenade voor blazers in Es” van Richard Strauss.

Het Toonkunstkoor Hilversum zingt tussen deze twee instrumentale stukken het lied “Hör mein bitten” van Felix Mendelssohn onder leiding van dirigent Nico Philipp Hovius. Solist in dit stuk is de sopraan Arleen van Wijland; Henk van Zonneveld begeleidt het koor op orgel/piano.

Tijdens het tweede deel van de avond voeren de HOV en Toonkunstkoor Hilversum gezamenlijk het “Gloria” van Antonio Vivaldi uit onder directie van Nico Philipp Hovius.

De solisten zijn dan de sopraan Arleen van Wijland en de alt Anne-Marieke Evers.

Toegangskaarten inclusief programmaboekje € 20,-, jongeren tot 18 jaar € 10,- te bestellen via mcogebouw.nl

Voor het bezoeken van het concert heeft u – naast een kaartje voor het concert – een bewijs van vaccinatie/testen/herstel, oftewel een ‘coronatoegangsbewijs’ nodig. Deze verplichting geldt voor alle bezoekers boven de 13 jaar. Het coronatoegangsbewijs kan een QR-code zijn in de CoronaCheck-app of een uitgeprint bewijs. Het kan zijn dat naar uw ID-bewijs wordt gevraagd ter verificatie van uw coronatoegangsbewijs.