Skip to main content

Ledennieuws (Blog)

Koorrepetities november

2019 01 07 Toonkunst Morgenster Nieuwjaar 006Maandagavond 6 november beginnen we met de repetities voor ons kerstconcert op 9 december.

Op deze  repetitieavond zullen de partituren voor dat concert te koop zijn à vier euro per stuk. Vriendelijk verzoek aan eenieder om met contant geld te betalen.                                                                                                                       

                                                                                               

Generale Spirituals en Schipbreuk

open repetitieVrijdagavond 3 november om half acht worden de koorleden in de benedenzaal van de Morgenster verwacht. We oefenen dan het opkomen in de grote zaal en vervolgens houden we de Generale Repetitie voor het concert van 4 november. We studeren dan samen met de musici en de solisten om er een mooi geheel van te maken voor zaterdagavond.

Afscheid Nelien en Ineke

Toonkunst afscheid Nelien en TinyTijdens de koordag op 7 oktober in De Kapel kwamen Nelien van Dorp en Ineke van Biemen afscheid nemen van het koor. Als kadootje hadden ze voor alle leden een persoonlijke kaart meegenomen, heel attent.

Nelien en Ineke, hartelijk bedankt voor jullie inzet voor het koor. Voor Nelien was het wat korter, maar Ineke hoorde echt tot de oudgedienden. We wensen jullie het allerbeste en vast nog wel tot ziens!

Koordag 7 oktober

Zaterdag 7 Koordag 010 2 w400oktober houden we weer een koordag in de Kapel aan de ‘s-Gravelandseweg 144. Het is een extra repetitie om De Schipbreuk goed in te studeren en de Spirituals weer op te frissen. We kunnen deze repetitie goed gebruiken, dus een verzoek aan de koorleden om zoveel mogelijk aanwezig te zijn. Voor drinken wordt gezorgd, wel je eigen lunchpakket meenemen en wellicht iets lekkers voor bij de koffie. We beginnen met zingen om 10 uur.

Hofconcert weer afgelast

2019 01 07 Toonkunst Morgenster Nieuwjaar 006Ook woensdagavond 30 augustus zijn de weersomstandigheden niet gunstig voor het geven van een concert in de buitenlucht. Dus het zingen van de spirituals daar gaat niet door. Maar wees gerust, we gaan de spirituals uitvoeren bij ons concert op 4 november in de Morgensterkerk. We gaan daarnaast nu De Schipbreuk van Wagenaar instuderen, dus het wordt een dynamische avond in november met deze programmaonderdelen.

Hofconcert afgelast

zomerstormDoor de zomerstorm Poly is het helaas niet haalbaar om woensdagavond 5 juli het concert in de Hof te houden. Het mooie programma met de spirituals gaat dus niet door, maar misschien kunnen we het concert op een later tijdstip uitvoeren. 

Geslaagde Kapelkoordag

DSC 2685 w1920Een prachtige zomerse dag in de Kapel! Zaterdag 17 juni studeerden we hier en we komen inmiddels aardig in de sfeer en de bedoeling van de spirituals die we in de Hof gaan uitvoeren. In de koffie- en lunchpauze genoten we van het buitenzijn in de mooie tuin bij de Kapel. 

Meer foto's in het fotoalbum 

 

Koordag en ledenvergadering

2019 04 06 Koordag Kapel 001Zaterdag 17 juni houden we onze koordag in de Kapel aan de 's Gravelandseweg 144. We beginnen met zingen om 10 uur, voor drinken wordt gezorgd, maar neem wel een lunchpakket mee en misschien iets lekkers voor bij de koffie. We oefenen de spirituals die we uit gaan voeren in de Hof op 5 juli. Na de ochtendrepetitie houden we een ledenvergadering over het repertoire voor het concert in november. Komt allen!

Lees meer …Koordag en ledenvergadering

Generale Herdenkingsconcert

Generale mei 2023Maandagavond 1 mei hielden we de Generale Repetitie in de Grote Kerk voor het aanstaande Herdenkingsconcert . Zo klonken nu de klanken samen van het koor en de orgelmuziek door Henk van Zonneveld met de fraaie sopraanstem van Arleen van Wijland. Op 4 mei zullen we  voor het publiek de prachtige muziek van Mendelssohn ten gehore brengen in de sfeer van de dodenherdenking en met de hoop op vrede.

De banner hangt

Nico met bannerNico Verbeek en Christien Schut hebben de banner voor het Herdenkingsconcert opgehangen bij de Grote Kerk. Dus alle bezoekers van het centrum van Hilversum worden nu opmerkzaam gemaakt op ons Herdenkingsconcert in deze kerk.

Koorberaad 4 maart

annagebouw_1.jpgZaterdagmiddag 4 maart houden we als Toonkunstkoor Hilversum een koorberaad. Om 14.00 uur zijn alle leden welkom in het Annagebouw achter de Sint Vituskerk. We gaan praten over hoe we met het koor de toekomst in willen gaan. Ook op deze middag gaan we voor kwaliteit én gezelligheid, het motto van ons koor.

Koordag 29 oktober

koordag AnnagebouwZaterdag 29 oktober staan we vanaf 10 uur weer klaar in het Annagebouw aan de Emmastraat voor onze koordag. We repeteren de Krönungsmesse van Mozart en Il Cantico del Sole van onze dirigent Nico Hovius. Voor drinken wordt gezorgd, maar neem wel je lunchpakket mee en misschien iets lekkers voor bij de koffie.

 

Lustrumviering in Loosdrecht

DSC 0268
Zaterdag 10 september vierden we als Toonkunstkoor Hilversum met een feestelijke bijeenkomst het 140-jarig bestaan. In de kerk van Loosdrecht kregen we een swingende workshop onder leiding van Christoph Mac-Carty, die ons liet zingen zoals we nog nooit gezongen hebben. In het Honk was inmiddels een heerlijke High Tea klaargezet en na het praatje van de voorzitter Alex Commandeur proostten we op ons lustrum.

Bekijk de feestelijke video op de videopagina.  Veel foto's in het fotoalbum.