Ledennieuws (Blog)

Geen repetities, wel streamsessies

lockdown 5130295 340Helaas zijn er de komende tijd geen koorrepetities meer in verband met de coronamaatregelen. We leggen het Requiem van Duruflé dus weer even op de plank. Wel gaat onze dirigent Nico Hovius streamsessies organiseren op de maandagavond. De eerste sessie zal zijn op 6 december. Tegen die tijd krijgen de koorleden een Toonkunstmail met een linkje naar de sessie van Nico. We kunnen dan ook weer via de chat contact met elkaar hebben tijdens die sessies. Want het Toonkunstkoor Hilversum staat nog steeds voor Kwaliteit én Gezelligheid!

Koorrepetitie Duruflé

2019 01 07 Toonkunst Morgenster Nieuwjaar 006Na het afgelaste concert is er op maandag 22 november weer een koorrepetitie in de Morgensterkerk. Er zijn een aantal maatregelen om alles veilig te laten verlopen: Een QR-code is nodig, draag een mondkapje als je loopt, houd een stoel vrij aan beide kanten naast je  en de koffie en thee wordt op je plaats gebracht. Mocht je klachten hebben, blijf dan thuis.

Op deze manier kunnen we samen  aan het werk met het Requiem van Duruflé.

 

Repetities en concert afgelast

csm corona webIn verband met een coronabesmetting in het koor zijn de repetities tot nader order afgelast en gaat het concert van 20 november niet door. Op advies van de GGD moet iedereen die op 8 november bij de koorrepetitie was zich laten testen. Tot de testuitslag bekend is moet men dan in quarantaine blijven.

Mocht de uitslag positief zijn, geef dit dan door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bijzondere koordag

koordag MorgensterOp een doordeweekse dag, op ruime afstand van elkaar in een grote, goed geventileerde ruimte konden we  5 november onze koordag houden in de Morgensterkerk.

Met een grote groep koorleden die kon en wilde komen, hebben we hard gewerkt aan de stukken van Vivaldi en Mendelssohn. Henk van Zonneveld begeleidde ons op de piano, zodat onze dirigent Nico Hovius zijn handen vrij had om ons te sturen.

In de lunchpauze waren er lekkere warme snacks, dus er zijn misschien wel wat boterhammen mee terug naar huis gegaan...

koordag Morgenster snacks

1 november geen koor, koordag 5 november

coronatestIn verband met de coronabesmetting binnen het koor is er ook maandagavond 1 november geen koorrepetitie. De koordag is nu verplaatst naar vrijdag 5 november in de Morgenster vanaf half tien. 

Het advies aan eenieder is om zich te laten testen. Deel de testuitslag daarna met het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Koordag afgelast

coronaHelaas wordt de koordag van 30 oktober afgelast in verband met een coronamelding van een van onze koorleden.

Het advies aan iedereen is om zich bij klachten te testen en thuis te blijven.

Nader bericht volgt.

 

 

 

 

Koordag zaterdag 30 oktober

2018 10 13 koordag Annagebouw 012 800x530
Zaterdag is de koordag waarop we uitgebreid aandacht geven aan de stukken van Vivaldi en Mendelssohn voor ons komende concert. Alle koorleden zijn welkom in het Annagebouw op het terrein van de Vituskerk aan de Emmastraat in Hilversum. Daar is ook voldoende parkeerruimte. De inloop is vanaf half tien voor de controle van de Coronapas en de koffie. Het is altijd fijn als er mensen zijn die wat lekkers meenemen bij de koffie. Neem in ieder geval een eigen lunchpakket mee. De repetitie start om 10 uur en duurt tot ongeveer half vier. Een goede voorbereiding voor ons concert op 20 november!

 

Bijpraten

 DSC8609De koffiepauze tijdens de koorrepetitie wordt gebruikt om bij te praten, nu de leden elkaar zolang niet gezien hebben.

 DSC8621

 DSC8620

 DSC8619

 DSC8618 2

 DSC8617

 DSC8616

 DSC8615

 DSC8613

 DSC8611

 DSC8610

 DSC8614

Eerste repetitie na anderhalf jaar

2021 10 04 eerste koorrepetitie na corona 002Maandagavond 4 oktober was het zover: na ruim anderhalf jaar konden we weer met het hele koor repeteren. De zaal in de Morgenster is ruim genoeg, zodat ook de koorleden die afstand willen houden, kunnen meezingen.

2021 10 04 eerste koorrepetitie na corona 003Onze dirigent Nico Hovius was weer in zijn element met zo'n groot koor voor zich.2021 10 04 eerste koorrepetitie na corona 004

Ineke van Biemen trakteerde op chocolade G-sleutels ter ere van haar 40-jarig koorlidmaatschap.

2021 10 04 eerste koorrepetitie na corona 006

 

 

 

 

 

 

Deze heren waren zo blij als koeien die weer voor het eerst de wei in mogen. (foto Erik)

Erik

Nieuwe ledenlijst 2021

2019 01 07 Toonkunst Morgenster Nieuwjaar 001

Voor het nieuwe koorseizoen is de nieuwe ledenlijst beschikbaar voor onze koorleden. Als je ingelogd bent met je gebruikersnaam en wachtwoord, kun je de ledenlijst downloaden: Ledenlijst 2021 Je gaat via het Leden en vriendenmenu naar Bestanden downloaden en dan naar Verenigingsdocumenten.

Daarnaast hebben we daar het smoelenboek, waar ook alle contactgegevens van de leden staan mét een foto. Als je op de foto van een koorlid klikt of op de naam, zie je de contactgegevens.

Besloten koorfeestje

2021 07 07 Canonnade zomerfeest De HofWoensdagavond 7 juli sluiten we dit bijzondere koorjaar af met een besloten feestje in De Hof voor onze koorleden en donateurs.

Gezellig met elkaar proosten op de zomer en nog wat canons zingen. Hopelijk kunnen we volgend jaar op deze mooie plek weer een concert geven voor alle Hilversummers!