Skip to main content

Ledennieuws (Blog)

Koorvakantie

DSC 5066 HDNa de geslaagde avond in De Hof met de premi猫re van Hille voor de som is het nu vakantie voor het koor en de dirigent. We zien elkaar weer op 26 augustus om kwart voor acht in De Kapel. Op het programma staat dan de Petite Messe Solennelle van Rossini.

Fijne zomer gewenst!

Afspraken Hofconcert

Allkrante koorleden worden op woensdag 10 juli om 18.45 uur verwacht om in te zingen in De Hof. Het Hofconcert  begint om 19:30 uur. Iedereen draagt een witte bloes met een effen gekleurde broek of rok, daarbij komt dan het Hilversumse accessoire 馃槉.  Na afloop drinken we gezellig een glaasje met het publiek, het is fijn als de leden willen bijdragen aan de feestvreugde met wat hapjes daarbij. We verwachten heel wat publiek, zeker na het mooie artikel in de Gooi en Eemlander!

 

Koordag met Hille voor de som

DSC 4961 w1920De zaterdagse koordag van 29 juni stond volledig in het teken van de nieuwe compositie van onze dirigent Nico Hovius: Hille voor de som. We hebben het hele stuk nu door kunnen zingen m茅t de door hem geschreven en gespeelde pianobegeleiding. De dirigent was zelf wat verlaat, dus we zijn de dag begonnen met inzingen door Leni Lustig en Bim Pannenborg.

 Foto's van deze koordag zijn te vinden in het fotoalbum 2024.

Zangworkshops Arleen van Wijland

Binn2015 05 30 Zangavond Arleen 004 Kopieenkort geeft Arleen van Wijland een aantal zangworkshops voor de leden van ons Toonkunstkoor. De workshop voor de sopranen geeft zij in De Kapel op zaterdag 18 mei van 10 tot 12 uur. De tenoren en bassen worden op 25 mei verwacht in het Annagebouw van 10 tot 12 uur . Ook voor de  alten vindt de workshop plaats in het Annagebouw, dat zal dan zijn op 1 juni van 10 tot 12 uur.

Lees meer … Zangworkshops Arleen van Wijland

Nieuwe compositie Nico Hovius

2019 10 14 Nico 20 jaar dirigent Feestrepetitie 075Maandagavond 6 mei beginnen we met het instuderen van de splinternieuwe compositie van onze dirigent Nico Hovius. In het kader van Hilversum 600 jaar heeft hij een stuk geschreven met de titel:  鈥淗ille voor de Som鈥. We zullen deze compositie uitvoeren in de Hof op 10 juli. De muziek is als boekje te koop voor 7,50 euro. 

Concert 4 mei

Alle koorleden worden op 4 mei om kwart over zeven in de Grote Kerk aan de Kerkbrink verwacht, gekleed in lang zwart. Na het inzingen kunnen we op de tv-schermen kijken naar de dodenherdenking op de Dam. Ons concert waarin we het Requiem van Cherubini ten gehore brengen, begint rond kwart voor negen.Grote Kerk Hilversum

Generale Grote Kerk

spandoek 4 mei 2024Maandagavond 29 april is de Generale Repetitie van het Requiem van Cherubini in de Grote Kerk aan de Kerkbrink. Het spandoek voor 4 mei hangt er al!

Alle koorleden worden om half acht in de kerk verwacht.

Paula Romijn 40 jaar lid

VooPaula 40 jaar TKKH lid Alexr het begin van de koorrepetitie in het MCO wordt Paula Romijn ge毛erd voor haar 40-jarig lidmaatschap van het Toonkunstkoor Hilversum. Paula is een trouw lid; naast haar mooie stem levert zij graag een extra bijdrage voor het koor. De voorzitter prijst haar creatieve gaven en haar inzet om altijd een handje te helpen bij praktische zaken. 

Lees meer …Paula Romijn 40 jaar lid

Algemene Ledenvergadering 18 maart 2024

DSC 1633 w1200Alle koorleden zijn van harte uitgenodigd voor de 140e Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van Toonkunstkoor Hilversum.

De vergadering wordt gehouden op maandag 18 maart 2024 om 19.45 uur in De Kapel aan de  鈥榮-Gravelandseweg 144 in Hilversum.

De stukken voor de vergadering zijn per mail aan alle leden gestuurd en zijn ook op de koorwebsite te vinden.

Lees meer …Algemene Ledenvergadering 18 maart 2024

Repetitie 29 januari in het MCO

De koorrepetitie van ons Toonkunstkoor op maandagavond 29 januari is in studio vier van het Muziekcentrum van de Omroep. Het gebouwMCO staat aan de Heuvellaan 33 in Hilversum. De repetitie begint gewoon om kwart voor acht en we zingen tot kwart over tien. Verder met de studie van het prachtige Requiem van Cherubini!

Gezellige start van 2024

Toon en Nico KapelWe begonnen op 8 januari met onze koorrepetities in De Kapel, een locatie die ons al vertrouwd is van onze koordagen. De koster Toon Heuwekemeijer legde de parkeerregels nog even uit en toen konden we beginnen aan de studie van het Requiem van Cherubini. De eerste samenklank van dit werk klonk al meteen veelbelovend.

Lees meer …Gezellige start van 2024

Nieuw jaar, nieuwe locatie

Maandagavond 8 jaDe Kapelnuari beginnen we ons koorjaar op onze nieuwe locatie : De Kapel aan de 's Gravelandseweg 144. Voor degenen die met de auto komen is er parkeerplaats op het terrein van de tandarts op de hoek van de Bussumergrintweg ( bij Palace Residence). We repeteren tot negen uur en daarna proosten we gezellig samen op het nieuwe jaar.

Afscheid van de Morgenster

Afbeelding van WhatsApp op 2023 12 11 om 23.50.07 d6539e18Maandag 11 december zongen we voor het laatst in de grote zaal van de Morgenster. We maakten een begin met het instuderen van het Requiem van Cherubini en na de pauze zongen we een reprise van ons Kerstconcert. In de pauze waren we al weer in de stemming gebracht met gl眉hwein en chocolademelk, dus dat ging helemaal goed op deze laatste avond voor de kerstvakantie. Mieke van Drimmelen maakte ter herinnering de overzichtsfoto.

Fijne vakantie en tot 8 januari in De Kapel!

Laatste repetitie in de Morgenster

Maandagavond 11 december houden we voor de laatste keer onze koorrepetitie in de Morgensterkerk. We beginnen dan aan het instuderen van het Requiem van Cherubini. In het nieuwe jaar oefenen we voortaan in de Kapel aan de 's Gravelandseweg. Dus vanaf 8 januari zijn de koorleden daar welkom.morgenster kerk