Skip to main content

Toonkunstkoor Hilversum

Sfeervolle uitvoering van de Messiah

De deuren van de Grote Kerk op de Kerkbrink in Hilversum werden vroeg opengezet op zaterdag 16 december 2017. Buiten heersten gure winterbuien, dus het publiek mocht gauw naar binnen in de warme en sfeervol verlichte kerk. Daar genoten de bezoekers van de uitvoering van de Messiah door het Toonkunstkoor Hilversum onder leiding van dirigent Nico Philipp Hovius. Het barokorkest van Henk van Zonneveld, Cappella Maria Barbara, zorgde voor de professionele begeleiding.Hierbij speelde Henk van Zonneveld afwisselend op het klavecimbel en op zijn orgel.

Bijzonder bij deze uitvoering was dat door ziekte van de trompettist de bassolo The trumpet shall sound, niet door de trompet begeleid kon worden. Op magistrale wijze heeft de hoboiste, Allison Smith, deze taak overgenomen, haar hobo heeft als een trompet geschitterd!  De bas Donald Bentvelsen kon daardoor ook in deze aria zijn geweldige voordracht houden. De vier solisten hebben ieder op hun eigen wijze hun prachtige aria's ten gehore gebracht. Een jubelend Rejoice door de sopraan Arleen van Wijland, een gevoelige uitvoering door de alt Alison Metternich van de aria He was despised. De tenor Harry van Berne vertolkte met een dramatische dictie zijn muzikale stukken.

Dirigent Hovius had het koor en het orkest strak in de hand, waardoor zij heerlijk konden spelen en zingen en zich aan de directie konden overgeven. Het publiek luisterde ademloos toe en beloonde de musicerenden met een warm applaus, voordat zij weer de winterkou in moesten. Met een verwarmd hart door de prachtige muziek die ze hadden gehoord.

Meer foto's in het fotoalbum 2017. In de rubriek Kijk en Luister naar het koor staat een video-impressie van het concert.

2017 12 16 TKKH Messiah 75  Tenor - Harry van Berne 
Alt - Alison Metternich
Bas - Donald Bentvelsen
Sopraan - Arleen van Wijland
Dirigent - Nico Philipp Hovius 
2017 12 16 TKKH Messiah 05w1200  Orkestleider, clavecimbel, orgel - Henk van Zonneveld
Dirigent - Nico Philipp Hovius.
2017 12 16 TKKH Messiah 76 Toonkunstkoor Hilversum en barokorkest Cappella Maria Barbara