Toonkunst Nieuws

Sfeervol Barokconcert

In de Grote Kerk aan de Kerkbrink genoot het publiek op zaterdagavond 12 november van twee prachtige muziekstukken die met grote inzet gebracht werden door het Toonkunstkoor Hilversum en het Barokorkest Cappella Maria Barbara.

Foto's van het concert staan in het fotoalbum en er is ook een video-impressie van deze avond.

Op het programma stond de Missa Sancti Nicolai van Haydn, heel toepasselijk na de aankomst van Sint Nicolaas op diezelfde Kerkbrink 's middags.

Na de pauze vertolkten de musici The Ways of Zion do Mourn van George Friedrich Handel, een dynamisch en dramatisch werk van deze componist met veel wisselende emoties.

2016 11 12 Barok Concert dirigent solisten breed w600

In beide muzikale werken was er een belangrijke rol weggelegd voor de solisten. Zij zongen verschillende delen als kwartet waarbij de pure sopraanstem van Arleen van Wijland en de heldere alt van Liduin Stumpel prachtig kleurden bij de stevige stemmen van de tenor Harry van Berne en de bas Donald Bentvelsen.

De dirigent Nico Philipp Hovius kon bij het concert als vanouds bouwen op het orkest Cappella Maria Barbara van Henk van Zonneveld. De orkestleden gaven met hun instrumenten een prachtige klankkleur aan de muziekstukken en zij creëerden zo een mooi geheel met de koorklank van de geïnspireerd zingende Toonkunstenaars.