Toonkunstkoor Hilversum

Mozart en Bach in het MCO 23 november 2019

2019 11 Affiche requiem van Mozart en Cantate 182 van Bach

Toonkunstkoor Hilversum brengt Mozart en Bach in het MCO Hilversum

Het Toonkunstkoor Hilversum voert zaterdag 23 november 2019 om 20.00 uur het Requiem van W.A. Mozart uit. Het concert vindt plaats in het Muziek Centrum van de Omroep aan de Heuvellaan 33 in Hilversum. Het is met groot genoegen dat het Toonkunstkoor Hilversum een concert geeft in dit gebouw. De entourage garandeert een mooie avond uit voor het publiek met een goede akoestiek in de muziekzaal.

Medewerking aan dit concert wordt verleend door Henriette Feith sopraan, Emma Brown alt, Arco Mandemaker tenor en Donald Bentvelsen bas. De begeleiding wordt verzorgd door het Barokorkest Cappella Maria Barbara o.l.v. Henk van Zonneveld. Het geheel staat onder de bezielende leiding van dirigent Nico Philipp Hovius.

Het Toonkunstkoor Hilversum  is inmiddels meer dan 135 jaar onderdeel van de Hilversumse muziekwereld en heeft in die lange periode een repertoire opgebouwd van bekende en minder bekende koorwerken en oratoria. Het Requiem van Mozart, een alom geliefd en beroemd koorwerk, is ooit eerder uitgevoerd door het koor. Het was een lang gekoesterde wens van veel koorleden dit werk nogmaals uit te voeren. Om deze avond nog meer glans te geven wordt tevens de Cantate 182: Himmelskönig, sei willkommen van J.S.Bach uitgevoerd.

Toegangskaarten inclusief programmaboekje kosten € 26. Jongeren tot 18 jaar betalen € 18. Kaarten kunnen worden besteld via de website van het MCO.

Download het affiche: als foto of als PDF.

Zie de Agenda.